Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tanssinpäivän hyväntekeväisyysgaala Ukrainan tukemiseksi

TANSSI

OSTA LIPUT

29.04.2022 Klo 19:00 - 21:00

Perushinta 29,50€

Tanssinpäivän hyväntekeväisyysgaalassa Kulttuuritalo Martinuksessa loistavat huippuballerina Maria Kochetkova (USA) ja Suomen kansallisbaletin tähdet.

Kansainvälisenä Tanssin päivänä perjantaina 29.4. Vantaan Kulttuuritalo Martinuksen näyttämön valloittavat Suomen kansallisbaletin upeat tanssijat, jotka esittävät loisteliaan ja klassisen baletin harvinaisuuksia sisältävän ohjelman.

Gaalassa vierailee myös huippuballerina, lukuisissa balettiseurueissa ensitanssijattarena toiminut Maria Kochetkova (USA) partreninaan Tanskan Kuninkaallisen baletin solisti Sebastian Kloborg, jonka koreografia ”Once I Had a Love” Blondien ja Philip Glassin musiikkiin huipentaa tanssinpäivän illan.

Tanssijat osoittavat tukeaan Ukrainalle lahjoittamalla palkkionsa lyhentämättöminä Suomen Punaisen Ristin hätäapukeräykseen lasten ja perheiden auttamiseksi Ukrainassa. Samoin kaikki lipputulot ohjataan SPR:n kautta Ukrainaan.

Gaalan ohjelma koostuu klassisen baletin helmistä kuten mm. otteista baleteista Joutsenlampi ja Sylvia. Mukana on myös Suomessa harvemmin nähtyjä Mihail Fokinin mestariteoksia, kuten Kuoleva Joutsen, taianomainen Scheherazade ja Suomessa ennen näkemätön Egyptin yöt. Illassa nähdään myös harvinainen ja humoristinen baletti-iloittelu Fairy Doll.

Kansainvälistä tanssin päivää vietetään joka vuosi ympäri maailmaa 29.4. Tanssin päivän teemana on tänä vuonna solidaarisuus. Pandemian ankarasti koettelemana tanssiin kohdistuu nyt aseellinen konflikti ja kylmän sodan mahdollisuus globaalissa mittakaavassa. On konkreettisten toimien ja konkreettisten tekojen aika toimia yhdessä.

Esiintyjät: Suomalaisen baletin tähdet – Stars of Finnish Ballet: Suomen kansallisbaletin tanssijat tähtitanssija Sergei Popov, ensitanssija Abigail Sheppard, Alfio Drago ja Rebecca King sekä tanssijat Claire Teisseyre, Federico Bruccoleri, Nao Harada ja Francesca Loi. Lisäksi gaalassa esiintyvät Maria Kotchetkova (USA) ja Sebastian Kloborg (Tanska). Suomen kansallisoopperan balettioppilaitoksesta Arne Estlander. Gaalan juontaa Teemu Tainio. Gaalassa luetaan Tanssinpäivän julistus, jonka on tänä vuonna kirjoittanut Prof. Dr. Alkis Raftis, President of the International Dance Council, Unesco.

 

Esityksen kesto n. 2 tuntia, sisältää väliajan.

Musiikki nauhalta.

Tiedot

Päivämäärä:
29.04.2022
Aika:
19:00 - 21:00
Hinta:
29,50€
Tapahtumaluokka:

Järjestäjä

Martinus

Tapahtumapaikka

Kulttuuritalo Martinus
Martinlaaksontie 36
Vantaa, 01620 Suomi
+ Google Map