Martinus IG -live: Vantaan päivän special -lähetys 15.5.

Vantaan päivää vietetään vuosittain 15.5. ja tänä vuonna päivää juhlitaan verkossa. Kulttuuritalo Martinus juhlii Vantaa päivää Instagramissa. Huhtikuun Martinus IG -livet saavat jatkoa Vantaan päivä special -lähetyksen verran.

Livessä on tuttuun tapaan hostaamassa rap-artisti Hassan Maikal ja vieraaksi linjoille saapuu rap-duo Sofa. Lähetyksessä artistit järjestävät yhdessä rennon live-keikan ja artistivieraat esittävät kappaleitaan kotoaan käsin. Esitysten lomassa jutustellaan musan tekemisestä, kuullaan tarinoita biisien takaa ja vastataan katsojien kysymyksiin.  

Liveä pääsee seuraamaan Kulttuuritalo Martinuksen Instagram -tilillä @kulttuuritalomartinus. Lähetys alkaa klo 15.

Hassan Maikal 

Rap-lupaus Hassan Maikalissa yhdistyy halu vaikuttaa yhteiskunnallisissa asioissa ja kyky sanoittaa koettuja kokemuksia sekä ympäröivää elämää koskettavasti. Maikal yhdistelee musiikissaan monipuolisesti rap ja R&B:ta afrovivahteisiin pop-melodioihin. Artisti herättää myös huomiota herkällä laulusaundillaan ja vahvalla live-esiintymisellään. Sony Musicille levyttävä Hassan Maikal julkaisi viime vuonna singlet “Myöhäst”, “Hullu” (ft. Lukas Leon) ja “Tänään”. Artisti työstää parhaillaan esikoisalbumiaan. 

SOFA 

Feminismiin, bängääviiin biiteihin, tasa-arvoon ja vapauteen uskovan rap-duo Sofan debyyttialbumi BFF ilmestyi ystävänpäivänä 2020. Noah Kinin ja osin Juho Suutarisen tuottamalta pitkäsoitola on julkaistu singleinä kappaleet ”Ei kiinnosta”, ”Sotamaalauksii” (feat. Ringa Manner), “Lucy Liukas” ja “Tää kestää vaik en kestä sua” (feat. F). 

Sonja Kuittisen ja Fanni Noroilan vuonna 2013 perustama SOFA -yhtye on riemastuttanut yleisöä räppäämällä asioista, joista hiphop-kulttuurissa ei juuri ole ennen puhuttu. Teatterikorkeakoulussa toisiinsa tutustunut parivaljakko on tähän mennessä julkaissut kaksi EP:tä ja nipun singlejä, joilla se on räpännyt niin kuukautisista kuin legginseistäkin ja tasapainoillut riemukkaasti yhteiskunnallisen vaikuttavuuden ja hauskanpidon välillä. Oivaltavat ja voimaannuttavat tekstit syntyvät Sonjan ja Fannin omasta kokemuspiiristä. 

Huikean energisenä livebändinä tunnettu yhtye on nähty myös olennaisena osana Tavastiankin loppuunmyynyttä D.R.E.A.M.G.I.R.L.S -rapshowta. 

Kuvat: (c) Iiris Heikka